Skip to main content

Trots

De lockdown houdt aan, en hoewel sinds deze week de basisscholen weer open zijn, geldt voor de typelessen dat deze nog steeds niet in klassikaal verband gegeven mogen worden. Op de meeste leslocaties komen kinderen van verschillende scholen en/of uit verschillende groepen ... en "mengen" mag helaas nog niet.

We werken daarom met lesvideo's, uitlegfilmpjes en uiteraard hebben we de online voortgangscontrole en begeleiding wat verder opgeschroefd. Daarnaast kunnen de leerlingen (en hun ouders) 7 dagen per week van 's morgens vroeg tot 's avonds laat contact met ons opnemen om te (video)bellen. En dat gebeurt gelukkig ook: soms is wat extra uitleg nodig, soms een bemoedigend woord, of soms ook gewoon gaat het om het contact zelf.

Naast alle schoolwerk thuis - en dus al veel achter het beeldscherm zitten - ook nog vrijwel dagelijks het huiswerk voor de typejuf maken is best pittig. Ondanks dat zien we dat alle leerlingen geweldig hun best doen! Huiswerk wordt trouw gemaakt, de scores worden in rap tempo mooier en dipjes worden overwonnen. Het Word-huiswerk, dat nu via email wordt ingeleverd, wordt ook trouw (en goed) gemaakt. En, zo vlak voor het examen, wordt massaal gehoor gegeven aan de oproep om filmpjes in te sturen van HOE wordt getypt. En dat geeft nóg meer reden om geweldig trots te zijn! Want trots zijn we zeker.