Alle cursussen van dit seizoen zijn afgerond, op 8 april waren de laatste examens. Dat de lessen sinds het ingaan van de lockdown niet meer klassikaal konden worden gegeven, is niet terug te zien in de resultaten. We hebben dan ook grote bewondering voor al onze leerlingen! De cursussen zijn al niet makkelijk, het huiswerk is best veel, en dan moet je de lessen ook nog volgen via het beeldscherm. 

Even een paar examen-getallen: bij de cursus Typevaardigheid is de gemiddelde snelheid 178 aanslagen per minuut, bij de cursus Typevaardigheid en Word 184. Die iets hogere snelheid is te verklaren doordat deze cursus 2 lessen (= 4 weken) langer duurt. De hoogste score dit jaar is gehaald door Thijs Meijer (280 apm). En maarliefst 18% van de leerlingen slaagde cum laude (boven de 200 apm).

Iedereen VAN HARTE GEFELICITEERD!

De lockdown houdt aan, en hoewel sinds deze week de basisscholen weer open zijn, geldt voor de typelessen dat deze nog steeds niet in klassikaal verband gegeven mogen worden. Op de meeste leslocaties komen kinderen van verschillende scholen en/of uit verschillende groepen ... en "mengen" mag helaas nog niet.

We werken daarom met lesvideo's, uitlegfilmpjes en uiteraard hebben we de online voortgangscontrole en begeleiding wat verder opgeschroefd. Daarnaast kunnen de leerlingen (en hun ouders) 7 dagen per week van 's morgens vroeg tot 's avonds laat contact met ons opnemen om te (video)bellen. En dat gebeurt gelukkig ook: soms is wat extra uitleg nodig, soms een bemoedigend woord, of soms ook gewoon gaat het om het contact zelf.

Naast alle schoolwerk thuis - en dus al veel achter het beeldscherm zitten - ook nog vrijwel dagelijks het huiswerk voor de typejuf maken is best pittig. Ondanks dat zien we dat alle leerlingen geweldig hun best doen! Huiswerk wordt trouw gemaakt, de scores worden in rap tempo mooier en dipjes worden overwonnen. Het Word-huiswerk, dat nu via email wordt ingeleverd, wordt ook trouw (en goed) gemaakt. En, zo vlak voor het examen, wordt massaal gehoor gegeven aan de oproep om filmpjes in te sturen van HOE wordt getypt. En dat geeft nóg meer reden om geweldig trots te zijn! Want trots zijn we zeker. 

We kunnen elkaar voorlopig even niet op school zien. De lessen zoals jullie die gewend zijn, moeten dus tijdelijk een andere vorm krijgen. 

Als je inlogt op www.detypejuf.nl (in je lesmap staan de gebruikersnaam en wachtwoord), dan zie je een nieuw kopje staan: uitleg-filmpjes. Wat je voor les 6 nodig hebt staat er inmiddels op. Ik ga er ook van eerdere Word-functies nog uitleg bij zetten. Als een opdracht dus niet goed lukt of je weet niet precies wat je moet doen, dan hoop ik dat je wat hebt aan deze filmpjes.

In TypeWorld kunnen jullie voorlopig vooruit. Op Nevelrijk en Schateiland leer je de cijfers: ook daar heb ik een filmpje over gemaakt.

In de eerste weken na de Kerstvakantie ga ik een aantal online-lesmomenten inplannen. Die komen dan ook bij het inlog-gedeelte van deze site te staan. Wil je niet wachten tot dan of liever even individueel contact? Dat kan natuurlijk ook, stuur me dan even een berichtje zodat we wat kunnen afspreken.

Voor nu: iedereen een fijne Kerstvakantie gewenst (en probeer ondanks de vakantie toch regelmatig te oefenen!)