Veilig typeles tijdens Corona? In de caravan zijn de nodige aanpassingen zijn verricht, waardoor we veilig kunnen lesgeven. Omdat de kans bestaat dat het warm houden daardoor wat minder goed lukt, hebben we gekeken naar alternatieven. Inmiddels heeft een aantal scholen toegezegd dat we van klaslokalen gebruik mogen maken. Bij "waar en wanneer" staan de (nieuwe) leslocaties vermeld. Ook de lestijd is hier en daar iets aangepast, om tussentijds schoon te kunnen maken.

Een protocol om veilig te kunnen werken is ter goedkeuring aan de gemeente voorgelegd. Uiteraard houden wij ons aan de algemene richtlijnen vanuit de overheid en hebben we in het protocol aanvullende hygiëne- en veiligheidsmaatregelen vastgelegd. U kunt het concept-protocol bij ons opvragen. Bij vragen of twijfel: bel gerust of vul het contactformulier in.

Alle leerlingen hebben hun cursus afgerond. Het afsluitende examen mocht dit jaar uiteraard niet centraal worden afgenomen door het Centraal Bureau Typevaardigheid. Een oplossing was gelukkig dichtbij: het examen mocht thuis, online in TypeWorld, worden gemaakt. Smokkelen kon niet, want zowel wij als het CBT konden online meekijken. Alle examenkandidaten kregen dan ook binnen een half uur te horen welke cijfers er op hun diploma komen te staan. Er is door iedereen hard gewerkt en dat heeft geleid tot geweldige prestaties. De absolute topper dit jaar is Kim Veenendaal: zij haalde 322 aanslagen per minuut met maar 1 foutje. Niet alleen de uitstekende typevaardigheid maar ook alles wat de kinderen geleerd hebben in Word, komt nu met het thuis-huiswerk meteen goed van pas! En de meesten hebben nóg meer geleerd: dat het zin heeft om door te zetten als het even moeilijk is, dat je jezelf kunt overwinnen en dat je soms meer kunt dan je had gedacht. We zijn supertrots op jullie allemaal! 

VAN HARTE GEFELICITEERD:

Anna, Anna-May, Bart, Bartjan, Bas, Bent, Benthe, Bibi, Boris, Britt, Carlijn, Cas, Cëlina, Claudio, Daan, Dana, Danjela, Daphne, Delano, Desi, Djesse, Elin, Elise, Elize, Esmee, Eva, Fedde, Femke, Finn, Freek, Friso, Fynn, Guus, Guusje, Hanna, Hugo, Ilvy, Imme, Indy, Isabella, Janick, Jasmijn, Jesse, Jessie, Joris, Jorn, Josefien, Julia, Julian, Julie, Juliette, Kas, Kayin, Kelvin, Kenan, Kiki, Kim, Kyara, Lars, Lea, Léanne, Lesly, Lian, Liese, Lieve, Linn, Lisa, Lisan, Lode, Luuk, Lynn, Margreet, Marijn, Marilou, Marit, Matti, Maud, Max, Mees, Merle, Mike, Milan, Milou, Mirthe, Naomi, Nick, Nicolette, Niels, Nienke, Nina, Noor, Norah, Onno, Piet, Pieter, Quinn, Quinty, Raoul, Renske, Robin, Roma, Romee, Roos, Rowena, Sanne, Sara, Sem, Semere, Sophie, Stef, Stijn, Sybrand, Tess, Thije, Tim, Timnit, Timo, Timofei, Tom, Tomas, Tomme, Twan, Yael, Youri en Zion.

Klik hier om een fotocollage van alle geslaagden te zien

Aanmelden voor 2020-2021 kan nu

Heb jij de cursus nog niet gevolgd en wil je ook leren typen? Je kunt je nu al aanmelden voor het nieuwe schooljaar. Kijk op de site bij waar en wanneer of ga direct naar het online aanmeldingsformulier.

Precies een week voordat de examens zouden beginnen, werden de scholen gesloten vanwege het Corona-virus. Voor een aantal lesgroepen verviel daardoor de laatste les. Vervelend, maar gelukkig kon het oefenen in TypeWorld gewoon doorgaan. Ook het maken en controleren van de laatste Word-opdrachten is opgelost: via email hebben we prachtige stripverhalen en terugblikken op de cursus ontvangen. 

Van het examenbureau van het CBT hebben we toestemming gekregen alle examens online, vanuit huis, te maken. Omdat we onze leerlingen zowel in de klassikale lessen als buiten de lessen om intensief online volgen, weten we dat iedereen niet alleen keurig blind, maar ook ruim boven het vereiste examenniveau typt. Er komen 3 examen-momenten. In sommige huishoudens was het even plannen wie wanneer de computer of laptop kan gebruiken, maar inmiddels is iedereen ingepland en worden op 24, 25 en 30 maart door alle leerlingen twee examenteksten getypt. De scores zijn direct bij ons en het CBT af te lezen. Op die manier kunnen we snel zien van welke tekst de score het beste is en dus op het diploma wordt vermeld.

Of we een feestelijke diploma-uitreiking kunnen organiseren of dat we op een andere manier moeten zorgen dat iedereen het welverdiende diploma in ontvangst kan nemen is op dit moment nog niet duidelijk, maar we houden alle betrokkenen uiteraard op de hoogte.

Tot slot: DANKJEWEL aan alle leerlingen en ouders en het examenbureau van het CBT. Dankzij ieders flexibiliteit en medewerking kunnen we straks met prachtige diploma's pronken en zeer tevreden het cursusjaar afsluiten.