Skip to main content

Nieuws

De lessen zijn weer begonnen!

02 oktober 2023

De meeste cursusgroepen hebben inmiddels een aantal lessen gehad. Waar ik in de eerste les vooral hoorde "oh, dit vind ik leuk!", is het nu vooral "oeps, die backspace is wel héél lastig". Eventjes spieken is dan wel heel verleidelijk. Gelukkig durven de meeste kinderen om hulp te vragen. Ik kan het programma wat langzamer zetten of tijdelijk wat meer fouten toestaan. Belangrijk, want met voldoende succes-ervaringen is het makkelijker vol te houden. En uiteindelijk halen ze allemaal die eindstreep, daar gaan we ook dit jaar weer voor! 

In januari starten er nog twee lesgroepen: in Terwolde (basisschool De Bongerd) en De Vecht (Antonius De Vecht). Beide lesgroepen zijn op de donderdagmiddag van 14.15-15.15 uur. Bij veel aanmeldingen zal er een tweede lesgroep komen, van 15.20-16.20 uur (geldt voor beide locaties).

mooi nieuws

21 maart 2023

Lieve leerlingen, allemaal van harte gefeliciteerd! Wat een mooie diploma's heb ik mogen uitreiken. Er waren lesgroepen met bijzonder mooie scores, lesgroepen waarbij iedereen het examen foutloos heeft getypt, lesgroepen waarbij de kinderen elkaar door moeilijke momenten fantastisch ondersteunden. En wat heb ik ook dit jaar weer veel kinderen gezien die zó ontzettend trots waren op zichzelf! Ja, leren typen is best lastig. En ja, het heeft in sommige gezinnen best wat strijd opgeleverd. Maar ook: ja, het was al met al méér dan de moeite waard. 

Volgend schooljaar bied ik dan ook graag weer dezelfde cursus aan. Voor bijna alle locaties geldt dat we in september starten. Uitzonderingen zijn Terwolde en De Vecht, waar we pas in januari starten. Kinderen uit Empe, Hall en Teuge nodig ik van harte uit om de cursus op één van onze andere locaties te volgen. Door met andere ouders samen af te spreken wie wanneer rijdt, zijn die 10 lessen prima te doen, is mijn ervaring.

Binnenkort volgt op deze site het voorlopige lesrooster en kunt u uw zoon of dochter aanmelden. De flyer wordt waarschijnlijk in april verspreid via de basisscholen.

Nu aanmelden

30 mei 2022

Voor komend schooljaar raakt een aantal lesgroepen nu al aardig vol, dus wilt u graag een plekje voor uw zoon of dochter volgend jaar, vul dan direct het aanmeldingsformulier in.

Om een goede typevaardigheid voor meer kinderen bereikbaar te maken, hebben we het deel "Word van A-Z" uit de cursus gehaald. De cursus Typevaardigheid die we al op een aantal plekken gaven, wordt nu de standaard cursus, zónder prijsverhoging (€ 160,- + € 15,- inschrijfgeld). 

Wilt u dat uw zoon of dochter naast een goede typevaardigheid ook alles leert over Word of Google Documenten? Dat kan nog steeds. In een los te bestellen cursuspakket Word / Google Documenten (€ 49,-) zitten naast 21 duidelijke uitlegbladen en 27 opdrachten (variërend van "spelen" met Word, via onder meer een boekverslag, tot een compleet werkstuk) 16 duidelijke instructiefilms. En natuurlijk worden alle opdrachten beoordeeld en indien nodig voorzien van "leerpuntjes". Er is een adviesplanning (in welke les van de cursus typevaardigheid kun je welke opdrachten het beste maken), maar een eigen leertempo is zeker mogelijk.

Wij zijn nu hard aan het werk om alle lesmaterialen weer helemaal up-to-date te maken en bestellen dan vóór de zomervakantie alle lesmateriaal, zodat we in september klaar zijn voor het nieuwe lesseizoen. Wij hebben er nu al zin in!