Skip to main content

Nieuws

Aanmelden voor 2024-2025

28 april 2024

Het voorlopige lesrooster voor het nieuwe schooljaar is klaar. Om zeker te zijn van een plekje, kunt u het beste nu meteen het aanmeldingsformulier invullen. 

Goed om te weten: in principe is 12 leerlingen de maximale groepsgrootte. Bij te weinig aanmeldingen (met 1 juni als peildatum) vervalt een leslocatie, en kiezen we een andere school van de wachtlijst voor onze lessen.

De lessen zijn weer begonnen!

02 oktober 2023

De meeste cursusgroepen hebben inmiddels een aantal lessen gehad. Waar ik in de eerste les vooral hoorde "oh, dit vind ik leuk!", is het nu vooral "oeps, die backspace is wel héél lastig". Eventjes spieken is dan wel heel verleidelijk. Gelukkig durven de meeste kinderen om hulp te vragen. Ik kan het programma wat langzamer zetten of tijdelijk wat meer fouten toestaan. Belangrijk, want met voldoende succes-ervaringen is het makkelijker vol te houden. En uiteindelijk halen ze allemaal die eindstreep, daar gaan we ook dit jaar weer voor! 

In januari starten er nog twee lesgroepen: in Terwolde (basisschool De Bongerd) en De Vecht (Antonius De Vecht). Beide lesgroepen zijn op de donderdagmiddag van 14.15-15.15 uur. Bij veel aanmeldingen zal er een tweede lesgroep komen, van 15.20-16.20 uur (geldt voor beide locaties).

mooi nieuws

21 maart 2023

Lieve leerlingen, allemaal van harte gefeliciteerd! Wat een mooie diploma's heb ik mogen uitreiken. Er waren lesgroepen met bijzonder mooie scores, lesgroepen waarbij iedereen het examen foutloos heeft getypt, lesgroepen waarbij de kinderen elkaar door moeilijke momenten fantastisch ondersteunden. En wat heb ik ook dit jaar weer veel kinderen gezien die zó ontzettend trots waren op zichzelf! Ja, leren typen is best lastig. En ja, het heeft in sommige gezinnen best wat strijd opgeleverd. Maar ook: ja, het was al met al méér dan de moeite waard. 

Volgend schooljaar bied ik dan ook graag weer dezelfde cursus aan. Voor bijna alle locaties geldt dat we in september starten. Uitzonderingen zijn Terwolde en De Vecht, waar we pas in januari starten. Kinderen uit Empe, Hall en Teuge nodig ik van harte uit om de cursus op één van onze andere locaties te volgen. Door met andere ouders samen af te spreken wie wanneer rijdt, zijn die 10 lessen prima te doen, is mijn ervaring.

Binnenkort volgt op deze site het voorlopige lesrooster en kunt u uw zoon of dochter aanmelden. De flyer wordt waarschijnlijk in april verspreid via de basisscholen.