We kunnen elkaar voorlopig even niet op school zien. De lessen zoals jullie die gewend zijn, moeten dus tijdelijk een andere vorm krijgen. 

Als je inlogt op www.detypejuf.nl (in je lesmap staan de gebruikersnaam en wachtwoord), dan zie je een nieuw kopje staan: uitleg-filmpjes. Wat je voor les 6 nodig hebt staat er inmiddels op. In ga er ook van eerdere Word-functies nog uitleg bij zetten. Als een opdracht dus niet goed lukt of je weet niet precies wat je moet doen, dan hoop ik dat je wat hebt aan deze filmpjes.

In TypeWorld kunnen jullie voorlopig vooruit. Op Nevelrijk en Schateiland leer je de cijfers: ook daar heb ik een filmpje over gemaakt.

In de eerste weken na de Kerstvakantie ga ik een aantal online-lesmomenten inplannen. Die komen dan ook bij het inlog-gedeelte van deze site te staan. Wil je niet wachten tot dan of liever even individueel contact? Dat kan natuurlijk ook, stuur me dan even een berichtje zodat we wat kunnen afspreken.

Voor nu: iedereen een fijne Kerstvakantie gewenst (en probeer ondanks de vakantie toch regelmatig te oefenen!)

De beste leerlingen van Nederland zijn dit jaar typejuf-leerlingen!

foto van kimElk jaar doen duizenden kinderen examen bij het Centraal Bureau Typevaardigheid (het CBT). In de categorie t/m 12 jaar hebben 2 van onze leerlingen de allerhoogste score behaald: Kim Veenendaal heeft van al die duizenden kinderen verreweg het snelst getypt (322 apm). Maud Horstink staat op een prachtige derde plek (287 apm). Natuurlijk zijn we daar geweldig trots op. 

Namens het CBT hebben we beide dames een prachtige beker, oorkonde en bioscoopbon mogen brengen. Kim vertelde dat ze bij haar huiswerk veel voordeel heeft van haar goede typevaardigheid. Maud merkt bij het gamen dat snel typen ook daar voordeel heeft.

Kim en Maud: gefeliciteerd met jullie prachtige resultaten!

Veilig typeles tijdens Corona? In de caravan zijn de nodige aanpassingen zijn verricht, waardoor we veilig kunnen lesgeven. Omdat de kans bestaat dat het warm houden daardoor wat minder goed lukt, hebben we gekeken naar alternatieven. Inmiddels heeft een aantal scholen toegezegd dat we van klaslokalen gebruik mogen maken. Bij "waar en wanneer" staan de (nieuwe) leslocaties vermeld. Ook de lestijd is hier en daar iets aangepast, om tussentijds schoon te kunnen maken.

Een protocol om veilig te kunnen werken is ter goedkeuring aan de gemeente voorgelegd. Uiteraard houden wij ons aan de algemene richtlijnen vanuit de overheid en hebben we in het protocol aanvullende hygiëne- en veiligheidsmaatregelen vastgelegd. U kunt het concept-protocol bij ons opvragen. Bij vragen of twijfel: bel gerust of vul het contactformulier in.