Skip to main content

Tikkende wervelwind

In de Stentor van 31 maart 2017 stond een artikel over Myrthe uit Genemuiden, die typt met een snelheid van maar liefst 501 aanslagen per minuut.

Dat lijkt prachtig... maar: in het bijbehorende filmpje op de Stentor-site is op het certificaat van dit meisje te zien, dat de nauwkeurigheid 93% bedraagt. Ofwel: van de 500 aanslagen had Myrthe 7% (= 35) aanslagen FOUT! Bij navraag blijkt dat er maar korte tijd is getypt.

Gelukkig liggen bij de typejuf de normen flink strenger. Bij ons slagen, betekent dat je niet alleen snel, maar ook ECHT GOED kunt typen. Dat bewijs wordt geleverd door alle kinderen die elk jaar examen doen. Zo'n 98% van de kinderen kiest voor meedoen met het VSLM-examen (2 x 7 minuten een tekst typen). De afgelopen 3 jaar was het slagingspercentage 100%. De gemiddelde resultaten bedragen ruim 180 aanslagen per minuut met een nauwkeurigheid van 99,75%. Ofwel: op elke 400 aanslagen slechts 1 foutje!

We zitten nu midden in de examenperiode: binnenkort dus meer nieuws. Aan iedereen die nog examen moet doen: alvast veel succes gewenst!