Skip to main content
Filters

100% Geslaagd!

Op 2 groepen na die pas in januari met de cursus zijn gestart, is het lesseizoen afgerond.

ALLE examenkandidaten zijn geslaagd voor het landelijk erkende VSLM-examen typevaardigheid. De minimale eis daarvoor is kunnen typen met 100 aanslagen per minuut (apm). Hoe knap is het dan als het gemiddelde van ALLE TYPEJUF-leerlingen 180 apm is! We zijn dan ook supertrots op al onze leerlingen. Snel typen is natuurlijk mooi; in de praktijk zal dat zeker uitgroeien naar nog veel hogere snelheden (400 tot 600 apm!). Zo mogelijk nog trotser zijn we op het nauwkeurig kunnen typen: op elke 2000 letters is maar 1 foutje getypt!

Maarliefst 21% van de leerlingen is dit jaar "cum laude geslaagd" (minimaal 200 apm met een 9 of 10 voor accuratesse). En nog veel meer leerlingen (waaronder ook kinderen met dyslexie) hebben hun beide examenteksten helemaal foutloos getypt.

We willen benadrukken dat we op AL onze leerlingen trots zijn, omdat we weten hoe hard er is gewerkt. Niet alleen in TypeWorld, ook in Word is heel wat huiswerk gemaakt. De laatste weken zijn voor ons het leukst: er worden dan zoveel prachtige werkstukken en stripverhalen ingeleverd! Het nakijken is dan elke keer een feestje!

Iedereen van harte gefeliciteerd!

Tot slot in willekeurige volgorde alle kinderen die 200 apm of hoger hebben getypt bij hun examen:
Laura Romein, Dylan Pannekoek, Lieke van der Gouw, Anne Bralts, Axel Wallinga, Jolijn de Groot, Annemoon Bearis, Danique Tol, Loes Groot Koerkamp, Nikki Hulsebos, Sem Hurenkamp, Timon Sluiter, Josse Smit, Thada de Bruijne, Kate Kok, Dean Kok, Quinten Gerritsen, Indy ten Napel, Karijn Schouw, Denise Broekhof, Roos Koier, Sten Dammers, Noa van de Hel, Jorn Sangers, Jim Bril, Niels van Til, Yanick Bergervoet, Esmee Bos, Thijmen Weetink, Noor Dijkman, Merle van Veldhuizen, Myrthe Metselaar, Cas Klinkert, Lude Keller, Stan Wissink, Joep Mensink, Matthijs Zwierenberg, Jasper van de Langeberg, Maik Esselink, Josephine Gortzen, Bente Sijrier en Béla Joanesarson.

Examens

Er zijn al de nodige diploma's uitgereikt, maar ook komende week doen nog veel kinderen examen!

Voor de leerlingen uit Brummen, Empe, Klarenbeek en Wichmond is het dus nog even spannend. Hoewel... als we kijken naar hoe goed er nog wordt geoefend, hebben we daar absoluut geen twijfels over.

Van de 65 kinderen die na hun cursus "Typevaardigheid en Word van A-Z" het VSLM-examen al hebben gedaan, zijn er maarliefst 18 cum laude geslaagd (200 apm of hoger met het cijfer 9 of 10 voor accuratesse). Door deze 65 kinderen is gemiddeld is op elke 2000 getypte letters maar 1 foutje gemaakt! Dát is wat we noemen "goed typen".

Juf Ingrid benadrukt dat het bij het leren typen niet alleen om snelheid gaat; die snelheid komt namelijk vanzelf wel, als de basis goed is. En die basis IS goed, met zo weinig foutjes. Helemaal leuk is dat in de cijfers absoluut niet terug te vinden is welke kinderen dyslectisch zijn: het blijkt ook dit jaar dat kinderen met leesproblemen uitstekend kunnen leren typen. Sterker nog: het leesniveau wordt flink opgekrikt en door het "spelen met letters" wordt lezen als prettiger ervaren. Mooi meegenomen toch?

Onderstaand toch, volgens goed gebruik, een lijstje met alle kinderen die dit jaar bij het examen 200 apm of hoger hebben getypt:

Laura Romein, Dylan Pannekoek, Lieke van der Gouw, Anne Bralts, Axel Wallinga, Jolijn de Groot, Annemoon Besaris, Danique Tol, Loes Groot Koerkamp, Nikki Hulsebos, Sem Hurenkamp, Timon Sluiter, Josse Smit, Thada de Bruijne, Kate Kok, Dean Kok, Quinten Gerritsen, Indy ten Napel, Karijn Schouw, Denise Broekhof en Roos Koier.

Tikkende wervelwind

In de Stentor van 31 maart 2017 stond een artikel over Myrthe uit Genemuiden, die typt met een snelheid van maar liefst 501 aanslagen per minuut.

Dat lijkt prachtig... maar: in het bijbehorende filmpje op de Stentor-site is op het certificaat van dit meisje te zien, dat de nauwkeurigheid 93% bedraagt. Ofwel: van de 500 aanslagen had Myrthe 7% (= 35) aanslagen FOUT! Bij navraag blijkt dat er maar korte tijd is getypt.

Gelukkig liggen bij de typejuf de normen flink strenger. Bij ons slagen, betekent dat je niet alleen snel, maar ook ECHT GOED kunt typen. Dat bewijs wordt geleverd door alle kinderen die elk jaar examen doen. Zo'n 98% van de kinderen kiest voor meedoen met het VSLM-examen (2 x 7 minuten een tekst typen). De afgelopen 3 jaar was het slagingspercentage 100%. De gemiddelde resultaten bedragen ruim 180 aanslagen per minuut met een nauwkeurigheid van 99,75%. Ofwel: op elke 400 aanslagen slechts 1 foutje!

We zitten nu midden in de examenperiode: binnenkort dus meer nieuws. Aan iedereen die nog examen moet doen: alvast veel succes gewenst!