Precies een week voordat de examens zouden beginnen, werden de scholen gesloten vanwege het Corona-virus. Voor een aantal lesgroepen verviel daardoor de laatste les. Vervelend, maar gelukkig kon het oefenen in TypeWorld gewoon doorgaan. Ook het maken en controleren van de laatste Word-opdrachten is opgelost: via email hebben we prachtige stripverhalen en terugblikken op de cursus ontvangen. 

Van het examenbureau van het CBT hebben we toestemming gekregen alle examens online, vanuit huis, te maken. Omdat we onze leerlingen zowel in de klassikale lessen als buiten de lessen om intensief online volgen, weten we dat iedereen niet alleen keurig blind, maar ook ruim boven het vereiste examenniveau typt. Er komen 3 examen-momenten. In sommige huishoudens was het even plannen wie wanneer de computer of laptop kan gebruiken, maar inmiddels is iedereen ingepland en worden op 24, 25 en 30 maart door alle leerlingen twee examenteksten getypt. De scores zijn direct bij ons en het CBT af te lezen. Op die manier kunnen we snel zien van welke tekst de score het beste is en dus op het diploma wordt vermeld.

Of we een feestelijke diploma-uitreiking kunnen organiseren of dat we op een andere manier moeten zorgen dat iedereen het welverdiende diploma in ontvangst kan nemen is op dit moment nog niet duidelijk, maar we houden alle betrokkenen uiteraard op de hoogte.

Tot slot: DANKJEWEL aan alle leerlingen en ouders en het examenbureau van het CBT. Dankzij ieders flexibiliteit en medewerking kunnen we straks met prachtige diploma's pronken en zeer tevreden het cursusjaar afsluiten.